Съпругата на Бенямин Нетаняху може да бъде обвинена за неправомерни разходи

Сара и Бенямин Нетаняху. Сн. ДПА/БГНЕС

Съпругата на премиера на Израел Бенямин Нетаняху - Сара може да бъде подведена под отговорност по подозрение, че е харчила държавни пари за лични обеди и кетъринг. Става въпрос за около 100 000 долара. Информацията идва от израелския генерален прокурор, цитиран от агенция "Ройтерс".

Сара Нетаняху е заподозряна, че е поръчвала стотици обеди и деликатеси, а след това ги е вписвала към разходите на премиерската резиденция, макар да са били предназначени за лични нужди, се казва в съобщение на министерството на правосъдието, цитирано от агенцията. Самият премиер не е заподозрян.

На страницата си във "Фейсбук" премиерът Нетаняху определи обвиненията към съпругата му като "абсурдни" и изрази увереност, че "ще се докаже, че са безпочвени".

Самият премиер е разследван по две други обвинения в корупция. Първото е свързано с подаръци, давани на семейството му от бизнесмени, а второто - с опит да си осигури добро отношение от медиен издател.

През 2015 г. Сара и Бенямин Нетаняху бяха обвинени, че са ремонтирали и обзавели частния си дом с държавни пари. Две години по-рано премиерът беше разследван, защото похарчил 127 000 долара, за да се направи спалня в самолета, с който отишъл на погребението на Маргарет Тачър.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?