САЩ арестуваха близо 200 иракски мигранти за депортиране

САЩ арестуваха близо 200 иракски мигранти за депортиране

Американските имиграционни власти са арестували и определили за депортиране 199 иракски мигранти, предимно от района на Детройт, през последните три седмици, след като Багдад се съгласи да приема свои депортирани граждани като част от сделката за изваждане на страната от антиимиграционния указ на президента Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

В района на Детройт през уикенда са били арестувани 114 иракчани, още 85 - в други части на страната през последните няколко седмици, посочи говорителка на имиграционните власти.

Това е част от усилията на администрацията на Тръмп да наложи по-строго изпълнение на имиграционните закони и да накара страните, които по-рано се съпротивляваха, да приемат обратно свои граждани, депортирани от САЩ.

Кампанията срещу иракските имигранти последва решението на американското правителство да извади Ирак от списъка на страните с предимно мюсюлманско население, попаднали в обхвата на новия антиимигрантски указ на Тръмп, издаден през март.

Срещу по-голямата част от арестуваните са отправени криминални обвинения, включително за убийство, изнасилване, нападение, отвличане, кражба с взлом, наркотрафик и други престъпления, допълни говорителката.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?