САЩ: Рекордни над 210 хиляди случая на заразяване с коронавирус за 24 часа

САЩ: Рекордни над 210 хиляди случая на заразяване с коронавирус за 24 часа

Съединените щати регистрираха рекордните над 210 хиляди случая на заразяване с коронавирус за 24 часа, предаде Франс прес, като се позова на данни на университета "Джонс Хопкинс".

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ през последното денонощие е 2900.

Здравните власти предупредиха, че пътуванията по повод Деня на благодарността миналата седмица могат да доведат до допълнителни случаи на заразяване.

САЩ, които през последните седмици се сблъскват с увеличаване на броя на заразените, вече на два пъти регистрира по двеста хиляди заразените на ден през изминалия месец, но досега не бе регистрирана стойност като днешната, отбелязва Франс прес.

Броят на хоспитализираните пациенти с Covid-19 в САЩ продължава да расте, като в сряда техният брой за първи път от началото на пандемията стана над сто хиляди. Общият брой на заразените с коронавирус в САЩ е над 14,1 милиона. Общият брой на смъртните случаи от вируса в САЩ е 276 хиляди.

Властите на американския щат Калифорния заявиха, че ще забранят събирания и дейности, които не са от първостепенно значение, във всички райони, в които пандемията заплашва да парализира работата на болниците, предаде Франс прес.

Ограниченията ще влязат в сила в регионите, в които интензивните отделения на болниците са запълнени над 85 процента. В някои региони до такова положение може да се стигне до един или два дни, заяви губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

По силата на тези ограничения ще бъдат забранени всички събирания и услуги, които не са от първостепенно значение. Засегнати ще бъдат салони за красота и фризьорските салони. Баровете ще затворят, а ресторантите ще работят единствено в режим на доставки по домовете.

Училищата в Калифорния ще останат отворени, както и "инфраструктурите от критично значение".

Калифорнийските власти вече обявиха вечерен час, като ограничиха правото на гражданите да излизат навън от 22:00 ч. до 05:00 ч. в районите, най-тежко засегнати от вируса.

Броят на заразените с коронавирус в Калифорния е над 1,26 милиона, а смъртните случаите са 19 400.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?