Съветник на Трайков по европрограми стана негов заместник

Съветникът по европейските програми в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова е била назначена за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма от премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба в понеделник.

Ведомството остана със зам.-министър по-малко, след като Евгени Ангелов стана съветник по икономическите въпроси на президента Росен Плевнелиев. Тогава министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков обясни, че ще има и четвърти заместник, който да се занимава специално с оперативната програма "Конкурентоспособност".

В съобщението на Министерския съвет не се посочва ресорът на Хубенова, но се предполага предвид квалификацията ѝ, че именно тя ще поеме оперативната програма "Конкурентоспособност"  

Жулиета Хубенова е инженер по образование. Преди да стане съветник по европрограмите на Трайков тя е заемала поста директор за България на програма БАС към ЕБВР, която е за финансиране на бизнес консултантски услуги. Работила е и в българската агенция на международната мрежа на Опортюнити Интернешънъл за подпомагане на микро-предприятия чрез малки инвестиционни заеми за производство, услуги и селско стопанство.

Има опит в сферата на европейските програми и фондове в подкрепа на бизнеса. Владее английски и руски език.

Премиерът също така е е освободил Екатерина Захариева от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Захариева също се включи в екипа на Плевнелиев.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?