Съзвездие от български джаз изпълнители на сцената на "Аполония" 2017

Съзвездие от български джаз изпълнители на сцената на "Аполония" 2017

Едни от най-добрите български джаз изпълнители ще се качат на сцената на тазгодишното издание на празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол. Програмата включва както класически джаз изпълнения, така и ефектни импровизации като български груув и джазирана класика.

Джаз концертите в програмата на "Аполония" са от от 27 август до 5 септември и започват в 23 часа.

Програмата ще открие най-новата формация на емблематичния композитор и пианист Антони Дончев – Антони Дончев Трио. На 28 август сцената ще завладеят музикантите от "Джазаница". Те създават термина български джаз груув - плетеница от неравноделен ритъм, присъщ на българската народна музика, и класически джаз.

На 29 август тромпетистът Михаил Йосифов представя най-новия си проект MYXTET – комбо джаз формация, която изпълнява авторски композиции с виртуозни импровизации. Трима уникални професионалисти, нарекли себе си JP3, ще свирят на 30 август, сряда. На 31 август премиерният концерт Jazz Surprise II ще предложи импровизирани джаз версии на Бах, Моцарт, Рехманинов, Гершуин и др.

Стоян Янкулов – Стунджи ще си партнира с внуците на Панчо Владигеров - Александър и Константин Владигерови на 2-ри септември, събота. The Golden Project ще свирят на 1 септември. Jazz Cats – най-новият проект на Христо Йоцов, ще се изяви на 3-ти. Джазменът е поканил специално испанския саксофонист Анрау Гарофе, познат на българската публика от миналогодишното издание на "Аполония“.

Вечер на американския джаз от началото на 20-и век ще представят на 4 септември Лилия Илиева и музикантите от "Минимум квартет".

"Нощ след тежък ден“ е закриващото джаз събитие с водещата Искра Ангелова. Музиканти и артисти ще излязат на сцената в последната вечер на фестивала.

Тазгодишното издание на "Аполония“ е от 26 август до 5 септември в Созопол. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от Eventim.bg. Притежателите на златен билет си гарантират достъп до всички събития.

Споделяне

Още от Общество

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?