Сбиване между тинейджъри завърши със смърт

Сбиване между двама тинейджъри доведе до смъртта на 16-годишно момче във Варна. Това съобщиха от полицията в морската столица в понеделник.

Те са съученици и са се срещнали на улицата. От Националния медицински координационен център съобщиха, че обаждането за лежащото на улицата пребито момче е постъпило в 13.43 часа в Спешна помощ – Варна. Екипът пристигнал на място в 13.51 часа и установил, че детето е в клинична смърт. Пристигнал и втори - реанимационен екип, в 14.03 часа. Момчето е закарано в болница, където само била потвърдена смъртта му.

Починалото момче е Георги Чакъров. Той и неговият съученик от 9-ти клас на Професионалната техническа гимназия във Варна Тодор Панайотов са се сбили на ул. Калина” в близост до сградата на гимназията. Панайотов е задържан от полицията.

Все още причината за сбиването не е известна. Веднага след спречкването Георги Чакъров е паднал на земята с посиняло лице, твърдят свидетели.

От болницата заявиха, че са се опитали да го интубират, но момчето вече не е имало сърдечна дейност. Няма и никакви следи от видими наранявания, никакви белези по тялото му, нито следи от убождания, за да се подозира дори някаква интоксикация.

По предварителни данни момчето е било болно от епилепсия. Утре ще му бъде извършена аутопсия от съдебни медици.

Майката на Георги Чакъров, която чакаше пред болницата, обаче през сълзи каза, че той е вземал хапчета, но не е имал доказана диагноза за епилепсия, съобщи БНР.

Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието Николина Даскалова заяви, че в момента психолози разговарят със съучениците на двамата. Вероятно утре ще стане известно точно какво се е случило.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?