СДС подкрепя сегашния кмет на Русе Елеонора Николова за нов мандат

СДС ще подкрепи кандидатурата на сегашния кмет на Русе Елеонора Николова в предстоящите местни избори през есента и ще работи през следващите месеци за изготвяне на предложението си за листа на общинските съветници. Това съобщи председателят на общинския съвет на партията д-р Бисер Начев.

СДС няма да предлага партийно членство на кмета Елеонора Николова, която беше независим кандидат в изборите през миналата година, издигната от гражданско сдружение.

Тя спечели срещу подкрепения от БСП и НДСВ заместник на бившия русенски кмет Димитър Калчев, който сега е министър на държавната администрация.

СДС има изработени вече критерии за издигане на кандидатите за общински съветници. До края на февруари ще са готови проектолистите, които ще бъдат приети от Общинския съвет през март и до края на април населението на града ще знае имената.

Издигането на кандидатите за общински съветници ще става максимално демократично с обсъждане на повече от едно име за всяко място в листата, каза председателят.

Д-р Бисер Начев съобщи, че цялата предизборна кампания на синята партия в Русе ще е с широко сътрудничество с граждански организации и други десни политически сили.

За една година СДС - Русе е възстановил своята градска членска маса около 600 - 700 души.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?