СДВР обяви дежурното "засилено полицейско присъствие" за новата учебна година

СДВР обяви дежурното "засилено полицейско присъствие" за новата учебна година

Седмица преди началото на новата учебна година на 15 септември, ръководството на столичната полиция обяви традиционно, че ще засили присъствието на униформени в района на училищата в града.

Всички районни упрaвления имат изготвен график за обезпечаване на пиковите часове около училищата, където ще се следи за всякакви нарушения сутрин, следобед и при застъпването на училищните смените, уточниха от СДВР.

"Именно училищата са едни от уязвимите места за разпространение на наркотични вещества", коментира зам.-шефът на най-голямата полицейска дирекция Мирослав Сотиров.

"Правят се профилактични беседи във връзка с предстоящия учебен ден, вниманието ни е особено ангажирано, а службите в "Криминална полиция" имат пряк ангажимент по линия на работата с наркоразпространители и употребяващите наркотични вещества", каза още Сотиров.

Той не пожела да отличи столичните райони, в които според полицията има най-голям риск за децата, тъй като това постоянно се променяло. Посочи обаче, че постоянните патрули ще създават респект у учениците, както и у дилърите и злонамерените лица в дворовете на училищата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?