Селскостопанската академия е с нов началник

Селскостопанската академия е с нов началник

Васил Николов е новият началник на Селскостопанската академия. Той е назначен със заповед на премиера Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
Васил Николов подаде оставка от поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството след разговор със служебния министър на земеделието Христо Бозуков в началото на февруари 2017 г.

Служебният премиер Огнян Герджиков смени назначената от ГЕРБ шефка на Селскостопанската академия Тотка Трифонова с Иван Пачев, който беше директор на Института по лозарство и винарство в Плевен, на 17 февруари.

Новият шеф на академията проф. Васил Николов идва от Аграрния институт в Пловдив, където ръководи катедра "Животновъдни науки". Той е роден на 31 юли 1962 г. в село Радуил, община Самоков. Завършил е Харковската държавна зооветеринарна академия в Украйна със специалност "Зооинженерство".

От 2009 до 2017 г. е заемал длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството към Министерството на земеделието и храните.

От 1994 г. е преподавател в Аграрен университет в Пловдив. Има над 90 научни публикации.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?