СЕМ изслушва седем концепции на кандидати за директори на БНТ

СЕМ допусна всички кандидати за генерални директори БНТ и БНР до втория етап в конкурса -представяне на концепции. Събеседването с тримата одобрени кандидати и изборът на генерален директор на БНТ ще бъде на 14 май, а на БНР - на 21 май, припомня БТА.

Кандидатите за поста в БНТ Радослав Михайлов - дългогодишен телевизионен журналист, членовете на УС на БНТ Емил Владков и Иван Такев и юристката на телевизията Яна Иванова ще представят концепциите си във вторник, а в сряда е ред на сегашния шеф на новините в БНТ Симеон Василев, говорителя на "М-Тел" Константин Каменаров и гражданина Радослав Главчев.

До избора на нов шеф на БНТ се стигна след като СЕМ предсрочно прекрати договора на Кирил Гоцев, а мандатът на сегашния шеф на БНР Поля Станчева приключи.

Шестима са кандидатите за поста на генерален директор на БНР, които ще представят концепциите си на 18 и 19 май. В конкурса участват бившият генерален директор на БНР Александър Велев, радиожурналистите Георги Папакочев, Валери Тодоров и Ясен Инджев, Георги Василски - бивш директор на програма "Христо Ботев", и сегашният генерален директор на БНР Поля Станчева.

Кандидатите трябва да предложат съдържателна аргументация и идеи за развитие на медиите, мястото и ролята на българската култура и идентичност в контекста на бъдещата интеграция към ЕС, да докажат управленския си стаж и мениджърски опит, да имат идеи за управленски екип и структура, както и обществена подкрепа.

Концепцията трябва да представи перспективи за развитие на двете медии като национален обществен оператор, анализ на съществуващата медийна среда, финансиране, програма, технологична част.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли решението за частичен локдаун?