СЕМ изслушва седем концепции на кандидати за директори на БНТ

СЕМ допусна всички кандидати за генерални директори БНТ и БНР до втория етап в конкурса -представяне на концепции. Събеседването с тримата одобрени кандидати и изборът на генерален директор на БНТ ще бъде на 14 май, а на БНР - на 21 май, припомня БТА.

Кандидатите за поста в БНТ Радослав Михайлов - дългогодишен телевизионен журналист, членовете на УС на БНТ Емил Владков и Иван Такев и юристката на телевизията Яна Иванова ще представят концепциите си във вторник, а в сряда е ред на сегашния шеф на новините в БНТ Симеон Василев, говорителя на "М-Тел" Константин Каменаров и гражданина Радослав Главчев.

До избора на нов шеф на БНТ се стигна след като СЕМ предсрочно прекрати договора на Кирил Гоцев, а мандатът на сегашния шеф на БНР Поля Станчева приключи.

Шестима са кандидатите за поста на генерален директор на БНР, които ще представят концепциите си на 18 и 19 май. В конкурса участват бившият генерален директор на БНР Александър Велев, радиожурналистите Георги Папакочев, Валери Тодоров и Ясен Инджев, Георги Василски - бивш директор на програма "Христо Ботев", и сегашният генерален директор на БНР Поля Станчева.

Кандидатите трябва да предложат съдържателна аргументация и идеи за развитие на медиите, мястото и ролята на българската култура и идентичност в контекста на бъдещата интеграция към ЕС, да докажат управленския си стаж и мениджърски опит, да имат идеи за управленски екип и структура, както и обществена подкрепа.

Концепцията трябва да представи перспективи за развитие на двете медии като национален обществен оператор, анализ на съществуващата медийна среда, финансиране, програма, технологична част.

Споделяне

Още от България