СЕМ утвърди новата управа на БНТ

СЕМ утвърди новата управа на БНТ

Съветът за електронни медии утвърди състава на управителния съвет на БНТ в четвъртък. В него по право влиза генералният директор Константин Каменаров, който също така ще председателство управата.

Останалите членове са Валери Запрянов, Василена Матакиева, Зина Трифонова и Антон Андонов. Техните ресори ще бъдат определени на първото заседание на ръководния орган на Българската национална телевизия

Валери Запрянов има над 35-годишен професионален опит в областта на журналистиката, в печатни и електронни медии. Той е един от създателите на в. "Стандарт“ и бивш главен редактор на сп. "Сега". През 1996 г. е бил директор на "Канал 1” на БНТ. От 2001 до 2015 г. е издател и главен редактор на седмичното списание "Тема“.

Бил е заместник – председател на Съюза на издателите в България. През 2012 г. е избран за председател на Българския медиен съюз. Носител е на журналистическата награда „Паница“ за поредица репортажи от войната в Сараево, Босна (1995).

Василена Матакиева е дипломиран магистър по спортна психология, в момента е докторант в катедра "Психология и педагогика" в Националната спортна академия. Работи в БНТ от 1992 г., водеща на спортни предавания и новини, автор на телевизионни филми. Има опит в радиожурналистиката.

През 2005 г., е пресаташе на БОК и участва в подготовката на кандидатурата на София за домакин на Олимпийски игри. Член е на медийната комисия на Българския Олимпийски комитет. От 2009 г. е преподавател в магистърската програма по спортна журналистика в НСА.

Зина Трифонова е била юрисконсулт в Комитета по пощи и далекосъобщения, управление "Правно”. Работила е по изготвянето на проекти на законови и подзаконови актове в областта на електронните медии и съобщенията. По-късно ръководи дирекция "Правна“ на Министерство на транспорта и съобщенията (днес Министерство на транспорта и информационните технологии).

През 2002 г. е избрана за член на Комисията за регулиране на съобщенията, от квотата на Народното събрание. От 2007 г. има самостоятелна адвокатска практика в състава на Софийската адвокатска колегия.

Антон Андонов има близо 15-годишен опит в областта на медиите. Автор е на редица публикации за различни български и чуждестранни списания. Повече от 10 години работи като сценарист и редактор в редица български и лицензни телевизионни формати в трите национални телевизии. Има участие в престижни международни проекти. От 2012 г. става част от екипа на предаването "Събуди се“, излъчвано по Нова телевизия и един от неговите водещи.

През 2015 г. работи в проекти на БНТ ("55 лица от Вашия живот“ и Детска Евровизия). Има опит и като комуникационен консултант.

Споделяне

Още от Общество