Севернокорейските власти дават банкети в най-добрите ресторанти по случай Деня на слънцето

Севернокорейските власти дават банкети в най-добрите ресторанти по случай Деня на слънцето
Севернокорейските власти не съобщават нищо за предполагаемия ракетен опит, който според информации на чуждестранни агенции е бил неуспешен. Цялото внимание на местните медии продължава да е насочено към продължаващите в страната празненства по случай Деня на слънцето.
 
Така в Корейска народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - Денят на рождението на основателя и първия президент на страната Ким Ир-сен, съобщи ТАСС.
 
Корейската информационна агенция КЦТА съобщи, че по случай тази дата властите са организирали банкети в най-добрите ресторанти за чуждестранни гости, дипломатическия корпус и сътрудниците на международните хуманитарни организации, които работят в КНДР.
 
В Пхенян пристигнаха групи корейци, живеещи в Русия, Китай, САЩ, Канада, Узбекистан и Япония, ръководители на общностите по изучаване на идеята чучхе (чучхе е същността на така наречения кимирсенизъм.
 
Нарича се още "съвременен марксист-ленинизъм". Според лидерите на Северна Корея чучхе е единствената правилна управленческа идеология на тяхното революционно движение и тя е неделима от името на Ким Ир-сен).
 
В севернокорейската столица пристигнаха партийни делегации от Иран, Молдова, Мексико, Монголия, Норвегия, Непал, Бангладеш и редица други страни, допълва ТАСС.
 
Мероприятията по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен се отразяват от близо 200 чуждестранни журналисти.
Споделяне

Още от Свят