Шеф от ГБС стана зам.-министър на регионалното развитие

Мирослав Мазнев

Мирослав Мазнев е назначен за зам.-министър на регионалното развитие, а Сабрие Сапунджиева – за зам.-министър на правосъдното министерство със заповеди на премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената информационна служба.

 

Двете министерства досега имаха само по един заместник-министър. Очаква се в скоро време да бъде назначен и трети зам.-министър на регионалното развитие.

 

Мирослав Мазнев е с две магистратури – по промишлено и гражданско строителство от Университета по архитектура строителство и геодезия и по общ и специализиран контрол от Университета по национално и световно стопанство. Има специализация в Европейския институт по икономика в Щутгарт.

 

Мазнев влиза в Министерството на регионалното развитие от позицията директор "Инвестиционни проекти" при "Главболгарстрой холдинг", която заема от 2012 г. Преди това е бил прокурист на "Галчев инженеринг груп", управител на "Булсор инвест", директор "Строителство" в "ИСА 2000". Работил е и в други компании. Трудовият му стаж в областта на строителството е над 30 години.

 

Сред по-големите обекти, за които е отговарял, са изграждането на отсечката от Долна Диканя до Дупница на магистрала "Струма", последният участък на "Тракия" от Ямбол до Карнобат, както и на инфраструктурата на индустриални зони в Стара Загора, Бургас и Свиленград.

 

Сабрие Сапунджиева беше зам.-министър на правосъдието и по времето на тройната коалиция от 2005 до 2009 г. От 2011 г. е заместник-председател на ЦИК. Беше и член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и дава показания по т.нар. тефтерче на бившия председател Филип Златанов.

 

Сабрие Сапунджиева е завършила е право в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Също така е инженер по вътрешна архитектура и мебелно производство от Лесотехническия университет – София.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?