Шефът на медицинската комисия на ФИФА призова да не се играе футбол до края на август

Шефът на медицинската комисия на ФИФА призова да не се играе футбол до края на август

Председателят на медицинския комитет на ФИФА Мишел Д'Оге призова да не се играе футбол до края на август заради пандемията от коронавирус.

Предполага се, че Бундеслигата ще бъде първото от топ първенства, които ще подновят мачовете.

"Всички сме зависими от решения, взети от правителствата. Футболът не е най-важното нещо в живота сега. Ще се радвам, ако успеем да започнем следващия сезон и да спрем всякакви мачове преди него", каза белгиецът в интервю за "Телеграф".

"Ако сезонът 2020/2021 започне в края на август или началото на септември, ще бъда щастлив. Тогава всеки би могъл да избегне втората вълна на коронавируса, която е вероятна. Сега всички трябва да внимават. Чух, че много държави мислят за подновяване. Това не е въпрос на пари, а въпрос на живот и смърт. Всичко е просто", добави Мишел Д'Оге.

"Много е опасно да се организират мачове с публиката, защото стотици или хиляди хора в ограничено пространство се събират. На терена ще има контакт между играчите, отборите са един до друг в съблекалнята. Сигурен съм, че феновете ще се съберат на групи, където и да са. Бих помолил всички да бъдат много внимателни, преди да решат да възобновят футболните срещи. Не мога да кажа кога това ще стане възможно, защото никой не знае как ще се прояви този вирус през следващите месеци", коментира още председателят на медицинския комитет на ФИФА.

Споделяне

Още от Спорт