Шефът на "Сосиете Женерал" също посетен от "качулките" на МВР

Шефът на "Сосиете Женерал" също посетен от "качулките" на МВР

При ареста на Алексей Петров (операция "Октопод") маскираните служителите на ГДБОП са нахълтали по погрешка в дома на шефа на българския клон на френската банка "Сосиете Женерал" Ян Дюмонтей, разкрива блогът на Le Monde, посветен на Западните Балкани.

Французинът Ян Дюмонтей, съпругата му и трите му деца преживяли силен стрес, след като полицаите проникнали в дома им и ги взели на прицел докато им крещяли заповеди на български, които те не разбирали.

Банкерът се оплакал едновременно на френския посланик и на МВР. От ведомството на Цветан Цветанов изпратили дълго извинително писмо на френски подписано от главния секретар Калин Георгиев, пише авторът на блога Александър Леви - независим журналист, базиран в София.

Ян Дюмонтей, който е бивш военен, преценява днес акцията на ГДБОП като "по-скоро професионална", а възмущението му от ролята на "колатерална жертва" на борбата с организираната престъпност е утихнало.

До този момент медийна известност придобиха нахълтванията в мезонета на певеца Красимир Аврамов – "Човека - глас" покрай операция "Недосегаемите" и на семейство пенсионери от Варна в рамките на "Медузите".

Споделяне

Още от България