Шест дружества с номинации за най-добро управление

"Албена" АД, "Софарма" АД, "Оргахим" АД, "Петрол" АД, "Доверие обединен холдинг" АД и "Индустриален холдинг България" АД са публичните дружества, номинирани за годишните награди за най-добро корпоративно управление. Призът се връчва за втора поредна година от Асоциацията на инвеститорите, предаде БТА.

Носителят на наградата ще бъде обявен на 4 ноември 2004 г. във Военния клуб в столицата, каза председателята на Управителния съвет на асоциацията Стою Недин. Очаква се наградата на бъде връчена от вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева.

Ангажираност в корпоративното управление, прозрачност в работата на дружеството, права на акционерите, са част от критериите при определяне на победителя, съобщи проф. Бистра Боева, член на комисията по избор на най-доброто публично дружество. Действията на ръководството, счетоводство и финансов контрол също се вземат предвид, уточни тя. Според проф. Боева публичните ни дружества в сравнение с тези от страните в Югоизточна Европа вече били на добро ниво.

На церемонията в четвъртък ще бъде обявено и публичното дружество с най-лошо корпоративно управление.

Споделяне

Още от Бизнес