Шофьорът, предизвикал вчерашната катастрофа, бил без книжка

Шофьорът, предизвикал вчерашната катастрофа, бил без книжка

Шофьорът на камиона, който предизвика жестоката катастрофа вчера около Градево, е бил без шофьорска книжка, без талон и без лиценз за превоз на товари, съобщиха във вторник от благоевградската полиция. На 15 септември му е била отнета книжката от Регионалната дирекция по автомобилна инспекция за извършване на превоз на товар, без да е имал лиценз. Има и три наказания от пътна полиция за претоварване.

Според БНР шофьорът Иван Червенков е направил неуспешен опит за самоубийство. В момента той се намира в благоевградската болница под наблюдение на психолог. Доктор от лечебното заведение обаче отрече Червенков да е посягал на живота си. 

Пострадалото дете на година и седем при инцидента  остава в критично състояние в института „Пирогов”. В реанимацията на благоевградската болница лекарите продължават да се борят за живота на четиридесетгодишна жена и шестдесетгодишен мъж. В лечебно заведение в Разлог с различни фрактури остават две жени и едно дете.

Основната версия,  по която се води дознанието за катастрофата, е претоварване на камиона и отказ на спирачките му.  От фирма "Ивони", наела машината, обаче твърдят, че  претоварване "практически е невъзможно".  Според шефа на Пътно управление Христо Атанасовски, самосвалът е бил с 10 тона над допустимото.

Още е рано да се търси конкретният виновник за случилото се, заявиха от прокуратурата в Благоевград. Още не са завършени авто-техническите и съдебномедицинските експертизи. Не  са направени разпити на очевидци и пострадали от катастрофата.

Вече е известна самоличността на петимата загинали.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?