Шотландски ски-курорт затворен заради прекалено много сняг

Ски-курорт в шотландските планини беше принуден да затвори вратите си за туристите заради твърде много сняг, съобщи Ройтерс в петък, като припомня, че Великобритания преживява най-студената си зима от 30 години насам.

Работници от курорта Кеърнгорн маунтин трябвало да разкопаят дълбоките преспи, които затрупали планинските склонове и пътя, водещ до курорта през два поредни дни, в които бушували виелици.

Агенцията отбелязва, че в зимните курорти в Шотландия често снегът е недостатъчен за зимни спортове. Тази зима обаче тя е една от най-силно засегнатите от студа части на Великобритания. "Все едно чакаш автобус", шегува се синоптикът Бари Громет. "Зима след зима чакаш напразно да падне сняг за ски, а сега всичкият сняг се изсипва наведнъж".

Курортът обявил на уебсайта си, че планината, заедно със съоръженията, пътищата и паркингите, ще остане затворена, за да бъде разчистена. "Дойдохме тази сутрин и всичко, което бяхме изринали вчера, беше затрупано отново", оплакват се служителите на курорта.

Споделяне

Още от Свят