Ще има междинни изравнителни сметки за парното в София

Ще има междинни изравнителни сметки за парното в София

“Топлофикация София” ще направи междинен отчет и изравнителни сметки месец преди края на отоплителния сезон заради недоволството на столичани от високите декемврийски фактури. Това разпоредиха столичният кмет Йорданка Фандъкова и председателят на Столичният общински съвет Елен Герджиков. Двамата са имали днес среща с ръководството на общинското дружество, съобщиха от Столична община.

 

Фандъкова поискала в едномесечен срок “Топлофикация София” да извърши междинен отчет на реалното потребление на топлинна енергия на всички свои абонати и да изготви изравнителни сметки. Отчетът трябва да бъде извършен през февруари и март.

 

Не е ясно кой ще плати на топлинните счетоводители извънредния отчет. По принцип с изравнителната сметка, изготвяна през лятото, потребителите плащат и за отчитането на топломерите и водомерите. Междинният отчет нямало да бъде за сметка на абонатите, увериха от общината. Водели се преговори между топлофикационното дружество и топлинните счетоводители как и за чия сметка да се извърши извънредното записване на показанията на топломерите.

 

Задължително една от датите за засичането на уредите да бъде в извънработно време, иска Фандъкова.

 

В сряда столичният кмет ще има среща с граждански и потребителски организации. На нея ще бъдат обсъдени конкретни предложения от страна на организациите за подобряване дейността по отчитането на енергията.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Защо главният прокурор размахва пръст на политици?