Ще има междинни изравнителни сметки за парното в София

Ще има междинни изравнителни сметки за парното в София

“Топлофикация София” ще направи междинен отчет и изравнителни сметки месец преди края на отоплителния сезон заради недоволството на столичани от високите декемврийски фактури. Това разпоредиха столичният кмет Йорданка Фандъкова и председателят на Столичният общински съвет Елен Герджиков. Двамата са имали днес среща с ръководството на общинското дружество, съобщиха от Столична община.

 

Фандъкова поискала в едномесечен срок “Топлофикация София” да извърши междинен отчет на реалното потребление на топлинна енергия на всички свои абонати и да изготви изравнителни сметки. Отчетът трябва да бъде извършен през февруари и март.

 

Не е ясно кой ще плати на топлинните счетоводители извънредния отчет. По принцип с изравнителната сметка, изготвяна през лятото, потребителите плащат и за отчитането на топломерите и водомерите. Междинният отчет нямало да бъде за сметка на абонатите, увериха от общината. Водели се преговори между топлофикационното дружество и топлинните счетоводители как и за чия сметка да се извърши извънредното записване на показанията на топломерите.

 

Задължително една от датите за засичането на уредите да бъде в извънработно време, иска Фандъкова.

 

В сряда столичният кмет ще има среща с граждански и потребителски организации. На нея ще бъдат обсъдени конкретни предложения от страна на организациите за подобряване дейността по отчитането на енергията.

Споделяне

Още по темата

Още от България