Сидеров бил заплашван от следовател, подозира институциите в заговор

Сидеров бил заплашван от следовател, подозира институциите в заговор

Лидерът  на партия „Атака” Волен Сидеров за пореден път обвини в корупция и изпълнение на политически поръчки прокуратурата и вътрешния министър Румен Петков. Заговор срещу себе си националистът заподозря за пореден път в петък, когато Софийският градски съд трябваше да заседава по делото за  инцидента на автомагистрала "Тракия“.

Според Сидеров поръчението идва от главния прокурор Борис Велчев, който карал подчинените (б.ред. – в случая обвинителят по делото Иванка Трифонова) да се занимават с дребни политически игри, което е недостойно. Сидеров не пропусна да атакува и „любимеца” си Румен Петков, който спускал въпроси на поръчкови журналисти, отразяващи делото.

По-късно помолен от Mediapool за коментар, вътрешният министър с неприкрита насмешка препрати въпроса  към колегата си Радослав Гайдарки, чийто ресор е здравеопазването. “Ставам рано, лягам късно. Една стотинка нямам, за която да се притеснявам. Прокуратурата е много общо нещо, но главният прокурор е човек, с който се работи трудно, но с когото е чест и гордост да се работи“, обясни навиците си и отношението си към Велчев ръководителят на МВР.  

В съда Сидеров заяви, че следователят по делото Емил Иванов е заплашвал семейството му. По думите на  националиста и Иванов е замесен в заговора срещу него, и изпълнява политическа поръчка, целяща да „съсипе нарастващото влияние на „Атака”. Сидеров безуспешно нееднократно е искал отстраняването на следователя Иванов от случая.

Лидерът на "Атака" смята, че прокурорът в процеса Иванка Трифонова трябва да обясни защо е получила ведомствено жилище от МВР и защо се е нагърбила да изпълнява долнопробни поръчения.

“Аз и жена ми сме атакувани, за да може други политически субекти да излязат наяве, не случайно Бойко Борисов каза:“Ако не се бях появил аз на политическата сцена, „Атака” щеше да е първа политическа сила“, продължи Сидеров, заключвайки, че това показва изключителен страх от огромното влияние на партията.

Инцидентът на магистрала “Тракия” от 7 април миналата година създаде публичен скандал около “Атака” и нейния лидер. Тогава Сидеров обясни, че е имало опит за покушение срещу него. Шофьорът му и бившият му партиен заместник Павел Чернев първоначално дадоха лъжливи показания за инцидента, но после се обърнаха срещу Сидеров и казаха, че той ги накарал да укрият истината, както и да се нанесе побой на водача на другата кола.

Лидерът на „Атака” и съпругата му Капка Георгиева отговарят пред правосъдието за склоняване към лъжесвидетелстване на независимия депутат Павел Чернев. Днешното заседание по делото бе отложено заради отсъствието на адвоката на Сидеров, който бил болен.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?