Сидеров: Не сме подкрепяли правителството. Просто остана такова лошо впечатление

Сидеров: Не сме подкрепяли правителството. Просто остана такова лошо впечатление

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, благодарение на когото правителството на БСП и ДПС продължава да е на власт повече от година, отрича партията му да е подкрепяла управлението. Попитан защо не е развалил парламента миналата година, а е подкрепял работата на Народното събрание, Сидеров заяви във "Всяка неделя": "Атака” няма нито едно гласуване, с което да подкрепя правителството. Просто остана такова лошо впечатление".

БСП и ДПС нямат 121 депутати в НС, поради което още от първия ден на сегашния парламент кворумът за провеждане на заседания се осигурява от депутатите на "Атака". "Златният пръст" на Волен Сидеров бе този, който осигури и 121-вият глас, за да има заседание за избор на кабинета "Орешарски" на 29 май м.г.

Освен това по-голямата част от решенията на управляващите ставаха факт с подкрепата на "Атака".

С днешна дата "националист№1", както се титулува Сидеров в партийния си сайт, очевидно притеснен от конкуренцията на други националистически партии и водачи, се обявява отново и срещу влиянието на "противоконституционната партия ДПС".

"Тези, които сега ме нападат, че съм оставил парламента да работи, ще ги попитам дали смятат, че ДПС няма да е фактор в следващото НС. Аз бях първият, който посочи опасността ДПС. Тогава тези, които сега пеят като "сладкопойни чучулиги“ свиреха на дудук“, заяви Сидеров. И каза, че няма нито едно решение, предложено от ДПС, което да е подкрепено от "Атака".

В дискусията с водещия Кеворк Кеворкян той изрази и мнение, че руското посолство има "почти нулево" влияние в България.

Първата публична поява на Волен Сидеров след евроизборите беше на прием в руското посолство по повод деня на Русия.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?