Сидеров плаши Симеонов с публикуване на "интересни фотоси"

Сидеров плаши Симеонов с публикуване на "интересни фотоси"

"Обединени патриоти" (ОП) напомниха за противоречията си с нов скандал, който този път стигна и до заплахи за публикуване на "интересни фотоси".

В центъра му се оказаха лидерът на НФСБ Валери Симеонов и последният брой партийния вестник на „Атака“, който атакува Симеонов. "Разполагаме с известно количество интересни фотоси, ако случайно снимковият материал в "парцала" ви е малко", пише в статия, посветена Симеонов и подписана от "Екип "пасквилчици" на "парцала". Повод за обръщението на сидеровия вестник се оказа телевизионно участие на Симеонов, където той нарекъл изданието "парцал".

"Става въпрос за продължителна и последователна политика на непрекъснати и неоснователни нападки срещу коалиционни партньори от страна на "Атака". Това всъщност е поредният епизод", каза Симеонов в сряда.

Депутатът от "Атака" Николай Александров поиска Симеонов да обясни какви принципи защитава и определи написаното във вестника като "чисто професионално".

"По-важно е оттук насетне как партиите в малката коалиция се движат чисто политически (...)Ние сме политици, не сме се събрали да си коментираме взаимно кой какво ще направи и „дай си ми дрешките, на си ти парцалките. Не смятам, че това е начинът", каза Александров, въпреки че лидерът му мълчаливо бойкотира провеждането на този разговор.

Двете партии стигнаха и до спора кой на кого дължи политическата си кариера. Вестникът на "Атака" повтори тезата на лидера си от последните седмици – че Симеонов е станал благодарение на него и депутат, и вицепремиер.

Зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов пък обяви, че истината била точно обратната. "Да се твърди, че Валери Симеонов дължи политическата си кариера на "Атака", е все едно кравата да суче от телето" , каза той и продължи - Волен Сидеров отиде през 2004 г. в телевизията на Симеонов "Скат" и на първата година започна да прави партия.

В момента лидерите на трите партии от ОП – ВМРО, НФСБ и "Атака", не си говорят. Те не могат и да се разберат как ще се явяват на евроизборите през май, а очакванията са НФСБ и ВМРО да участват без "Атака", чийто лидер Волен Сидеров настойчиво отрича да е искал да води листата, но другите твърдят обратното.

Споделяне

Още от България