Сидеров потвърди: Кирил Ананиев ще е министър на здравеопазването

"Ботев какъв език на омразата има - могат да му заведат няколко дела“, коментира лидерът на "Атака"

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

Дългогодишният заместник-министър на финансите Кирил Ананиев ще е номинацията на премиера за здравен министър. Това потвърди във вторник лидерът на Атака и съпредседател на Обединените патриоти Волен Сидеров. Пред бТВ той обясни, че Ананиев е предложен от Борисов, който имал предвид още няколко имена все на известни лекари.

Лидерът на "Атака" смята, че е разумно финансист да застане начело на здравното министерство, защото най-важните проблеми на болниците били свързани с парите.

"Имаме финансист, бюджетар, който е доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финансите. Може би по-добрият вариант е след толкова медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър”, посочи националистът.

"Министърът е политическо лице, а политиката в сектора трябва да се решава от цялата коалиция", уточни Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака” похвали решението на министър-председателя да приеме оставката на проф. Николай Петров след разкритията за роднинските поръчки във ВМА.

"В това отношение не можем да кажем, че Бойко Борисов си прави оглушки, напротив – лишава се от хора, от които би могъл като специалисти да има полза”, каза Сидеров.

По темата със заканите на ДПС за "демонтаж” на националистите от властта, той съобщи, че е говорил с ръководството на ГЕРБ и с премиера и те го уверили, че нито един европейски фактор не е отправял забележки заради участието на "Обединени патриоти” в коалицията.

По повод обвиненията за употреба от лидери на „патриотите“ на език на омразата Сидеров заключи: "Ботев какъв език на омразата има - могат да му заведат няколко дела".

„Като започнеш да демонтираш нещо, трябва много да мислиш, защото като махнеш гайките, може всичко да рухне“, коментира той.

По темата за "стабилността на управлението" Сидеров призова: "Питайте председателя на ГЕРБ дали тази коалиция не върви по-гладко, отколкото предишната”.

По друга обсъждана на вчерашния коалиционен съвет тема – приватизацията, Сидеров подчерта, че нейната ревизия е залегнала в програмата на партията от 2005 г. насам, но сега инициативата е дошла от Бойко Борисов.

Позицията на националиста е, че приватизацията е протекла по криминален начин и е важно това да се види и от "прочита” ѝ.

Споделяне

Още по темата

Още от България