Силен вятър затвори пристанище Варна

Пристанище Варна бе затворено в сряда сутринта заради силен вятър. Неговата скорост достига до 20 метра в секунда. На рейда чакат 5-6 кораба за влизане в пристанището.
В сряда в някои региони на страната падна първият по-сериозен сняг от началото на зимата. Въпреки валежите пътищата по високите места в Софийска област,  в Пловдивско, Смолянско и Благоевградско, Русенско са проходими, но при зимни условя, съобщиха от фонд “Републиканска пътна инфраструктура”.

Сняг превалява на магистрала "Тракия" в района на Нови хан, на прохода Шипка, в Родопите и в други региони на страната. По високите и усойни места са заснежени, а на прохода Петрохан има частично заледени участъци.

Дебелината на снежната покривка по високите места е от 4 см до 15 см. Поддържащите фирми почистват и опесъчават тези места. Затворени са проходите Върбишки, Етрополе-Златица и Твърдица-Елена, както и пътищата Огняново-Исперихово и Велико Търново-Арбанаси. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета през проходите Троян-Кърнаре, Рожен, Пампорово, Превала и района на Доспат. Товарните коли да са вериги без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат.

Камионите трябва да се движат без ремаркета и полурамеркета през проходите Петрохан и Шипка. Всички МПС да са с вериги през Прохода на републиката. Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре и по пътя Девин-Кричим, предупреждават от КАТ.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?