Силна снежна буря отмени хиляди полети в САЩ

Силна снежна буря отмени хиляди полети в САЩ

Близо 4000 полета са отменени заради силни снеговалежи в североизточните райони на САЩ, съобщиха информационните агенции. Очаква се историческа снежна буря, като метеоролозите предупредиха, че са се образували два фронта, които ще преминат от Ню Джърси до Мейн. В някои райони се очаква да натрупа снежна покривка от 90 см.

 

1550 полета са отменени на летищата в Ню Йорк и Бостън, като се очаква този брой да се увеличи. Отменени са и полети и в Чикаго, Нюарк и други.

 

Очакват се обилни снеговалежи и натрупване на сняг с дебелина от 30 до 60 сантиметра. Допълнително се очакват да духат ветрове от 90 до 120 км/ч.

 

Град Ню Йорк, където протича Седмицата на модата с десетки шествия и десетки хиляди участници, бе поставен в състояние на тревога от петък сутринта до събота по обяд. Кметът Майкъл Блумбърг обяви, че градът, за където прогнозата сочи 25 до 35 см снежна покривка и силни ветрове, е в готовност.

 

В Ню Йорк хора започнаха да се подготвят да изкарат у дома следващите дни, пред магазините вече има дълги опашки за храни.

 

"Имаме над 250 000 тона сол, 350 снегорина и камиона за разнасяне на солта и 1800 камиона за почистване", каза кметът Блумбърг. Той все пак посъветва нюйоркчани да складират продукти от първа необходимост, включително лекарства заради възможността от спирания на тока и затруднения в транспорта. Кметът посъветва съгражданите си да не ползват колите си по време на бурята, която се очаква да е най-интензивна в събота сутринта.

 

Кметът на Бостън Томас Менино обяви, че в града ще бъдат затворени всички училища, а паркирането на автомобили на основните улици е забранено.

Споделяне

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?