Симеон би бил добър президент, каза Станишев

Не знам дали ставам за премиер, но като гледам днешния, всеки един от ръководството на БСП става повече от Симеон Сакскобургготски, каза лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на въпрос. По думите му Сакскобругготски би бил добър държавен глава, но не изпълнява тази функция.

Днес Станишев разговаря в Интернет на живо със звук и картина по "BGWEB.ТV".

Министър-председателят трябва да е лидер на правителството и да налага политическата воля, каза председателят на БСП. Той изтъкна като порок на правителството е липсата на координация, вината за което носел премиерът.

Според него ръководството на БСП е сплотено и единно, а различните мнения са по-скоро търсене на различни пътища за постигане на целите. Станишев смята, че левицата има шанс да спечели кметските избори в София.

Мнозинството и правителството, ако разсъждаваха държавнически, би трябвало да са доволни, че левицата имаше различна от тяхната позиция по Ирак, защото това позволи България да остави вратите отворени към ЕС, смята лидерът на БСП.

Станишев каза, че БСП е много по-готова за управлението на страната, отколкото НДСВ е била през 2001 г. Ние искаме да сложим на масата нашият проект за управление с конкретни предложения и тогава на тази основа да искаме нови избори, посочи лидерът на левицата.

Още от България