Симеон Сакскобургготски отрече да се кандидатира за президент

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски определи като спекулации твърденията, че смята да се кандидатира за президент на изборите в края на годината, стана ясно в петък.

Бившият премиер участва в церемонията по освещаването на бойните армейски знамена пред паметника на Незнайния войн. На водосвета присъстваха още президентът и върховен главнокомандващ Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев, министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Никола Колев.

Сакскобургготски съобщи пред журналисти още, че вече има решение за президентската кандидатура на НДСВ, но не пожела да уточни дали става въпрос за обща кандидатура на управляващата коалиция или НДСВ ще има свой кандидат.

В коментар бившият премиер потвърди още, че през януари съветът на управляващата коалиция ще разгледа въпроса за по-нататъшното участие на България в Ирак.

 

След заседанието на съвета в края на декември стана ясно, че решението на въпроса се отлага за януари, тъй като е необходимо технологично време, за да може позицията да получи санкцията на кабинета и Народното събрание, а депутатите са във ваканция до 10 януари.

Споделяне

Още от България