Симеон Сакскобургготски: Състоянието на НДСВ е незадоволително

Симеон Сакскобургготски: Състоянието на НДСВ е незадоволително

Без съмнение резултатите от местните избори ще бъдат пряка функция за състоянието на НДСВ, което към момента е незадоволително. Това е казал лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски пред депутатите от парламентарната група на партията във вторник. Думите на Симеон бяха предаде от говорителя Станимир Илчев след края на заседанието.

Очевидно основната тема на първата след лятната ваканция сбирка на жълтите депутати е била посветена на разкола в партията, защото Сакскобургготски, по думите на Илчев, е призовал за консолидация, за да бъде продължена „каузата НДСВ”. Пред депутатите и присъстващите министри, излъчени от партията, лидерът е припомнил, че проектът НДСВ продължава да бъде полезен за политическия живот на страната.

Симеон се обърнал персонално и към председателя на парламентарната група Анелия Мингова „да положи допълнителни усилия, за да консолидира жълтите депутати”.

Присъствали на заседанието споделиха пред Mediapool, че партийният лидер се е обърнал персонално към Пламен Панайотов, Борислав Ралчев и Борислав Великов като към представители на крилото, възпротивило се на решенията на партийния конгрес от 3 юни, да направят възможното тримата редови членове на партията, които обжалваха тези решения в съда, да оттеглят жалбите си.

Станимир Илчев заяви още, че настроенията в парламентарната група били насочени именно „към консолидация и намаляване на напрежението”.

Говорителят на НДСВ предположи, че най-късно до няколко дни посочените от Симеон депутати ще започнат разговори по места и там, където смятат, че подадените жалби са недостатъчно мотивирани, ще се опитат да убедят съпартийците си да оттеглят тези жалби. Ако ли не, в НДСВ щели да изчакат приключването на всички съдебни процедури, което нямало да попречи по никакъв начин на участието в местните избори.

В петък Политическият съвет на партията ще определи кого НДСВ ще подкрепи за кмет на София. Всичко ще зависи от това колко районни кметове ще бъдат отпуснати на жълтата партия като отплата за подкрепата. Не бил изключен и вариантът НДСВ да излезе със собствена кандидатура. Засега настроенията били за подкрепа на Бриго Аспарухов, още повече че в тази насока се водели разговори. 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?