Симеон щял лично да обяви промените в кабинета

Министър-председателят Симеон Сакскобургготски лично ще обяви промените в правителството. Това ще стане малко преди 14 ч., когато започва брифинга на правителствения говорител Димитър Цонев, съобщи Дарик радио.

В петък бе съобщено, че смяната на министри и назначаването на нови ще бъде оповестена от говорителя Цонев, а не от премиера Сакскобургготски, което породи поредица от критични коментари.

От пресцентъра на правителството заявиха, че е възможно лично премиерът да каже пред медиите кои министри си отиват, но не били сигурни.

Очаква се промените да бъдат и структурни, и персонални.

Премиерът е извикал днес сутринта министри от кабинета във връзка с промените в правителството.

За 13 ч. е насрочено общо заседание на Политическия съвет на управляващата партия и ръководството на парламентарната група на НДСВ. Очаква се половин час по-късно предложенията за промени в правителството да бъдат внесени в деловодството на парламента.

Следобед министър-председателят ще замине за Брюксел, където ще участва в срещата на високо равнище на страните членки на НАТО, като в делегацията е включен и външния министър Соломон Паси.

Едно от спряганите имена за промяна - земеделският министър Мехмед Дикме, отказа да коментира очакваните правителствени промени с мотива, че самият премиер ще ги обяви.

Дикме обяви, че ще даде пресконференция утре, на която ще говори за ремонта на кабинета, макар че подчерта, че е напълно наясно с промените, които се очаква да бъдат обявени. Моята оставка никога не е стояла на дневен ред и аз не се притеснявам, коментира още пред журналисти Мехмед Дикме.

Министърът беше разпитан от журналистите на площада пред храм - паметника "Св. Александър Невски", където представи оборудване за горската стража.

Дикме подчерта, че за изминалите четири години от мандата аграрното ведомство успяло до голяма степен да реши проблема с горските пожари. Остава обаче нерешен въпроса с бракониерството и някои политици не искат този проблем да се разреши, подчерта Дикме.

Той обяви, че е борбен човек и ще продължи да настоява за приемането на закона за Националната горска компания, който отлежава в парламента от година и половина.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?