Син на бивш началник в МВР блъсна три деца на тротоар в Петрич

Момче и момиче са с опасност за живота, КАТ отрече да е имало дрифт

Снимка: бТВ

Млад шофьор блъсна три деца с "Опел Астра" на тротоар малко след полунощ в четвъртък в Петрич. Пострадали са трима тийнейджъри, двама от които са настанени в болница с опасност за живота, съобщиха от МВР.

По неофициална информация на благоевградското издание "Струма", шофьорът е 18-годишният Георги Попстоянов, син на бившия началник на "Икономическа полиция" в Петрич и настоящ бизнесмен Пламен Попстоянов.

"Ситуацията е следната – млад водач с двумесечен стаж, управлява автомобила по мокра настилка, губи контрол над него, без да е правил дрифтове, и излиза от пътното платно, при което е станало пътно произшествие. Блъснал е три деца. Има образувано досъдебно производство и експертизата ще докаже точно какво е станало", коментира по-късно в четвъртък шефът на сектор "Пътен контрол" в "Национална полиция" Росен Рапчев.

Така той опроверга информацията, разпостранена по-рано от бТВ, че преди катастрофата шофьорът е опитвал да форсира и пързаля колата по платното.

17-годишно момче и момиче на 15 години са с опасност за живота, а третата ранена – на 16 години, е с по-леки наранявания и няма риск за живота ѝ. Шофьорът е тестван за алкохол и наркотици, но е дал отрицателни проби. Сигнал за инцидента е подаден около 00.25 часа.

Споделяне

Още от България