Синдикатите подкрепят и вота на БСП, и аргументите против него

Синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа" подкрепят както вота на недоверие на БСП срещу правителството, така и аргументите против действието на социалистите. Това се оказа след срещата на лидерите на двата синдиката с ръководството на СДС.

Преди две седмици, в разговор със Сергей Станишев Константин Тренчев и Желязко Христов еднозначно подкрепиха мотивите на социалистите да внесат вот на недоверие за социалната политика на правителството. Тогава те не зададоха въпроса дали точно сега, дни преди приемането на България в НАТО, е най-удачният момент за подобно действие.

След днешния си разговор с Надежда Михайлова обаче и Тренчев, и Христов изразиха съмнения дали социалистите са уцелили най-точното време.

Вотът се поставя на дебат в един деликатен за България момент и може да постави под въпрос двата основни външнополитически приоритети на страната - членството в НАТО и ЕС, каза лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. И двата процеса в момента са в критична фаза и ние смятаме, че не е целесъобразно да се правят резки политически ходове, допълни той.

Подобно изявление след срещата със Станишев нямаше.

Председателят на КНСБ Желязко Христов днес също каза, че стои въпросът защо този вот на недоверие се внася сега, а не през миналата година, когато хората са живеели също толкова зле.

Ясно е, че вотът няма да мине, дори на фона на преструктурирането в парламента, прогнозира Христов.

След срещата лидерът на СДС Надежда Михайлова обяви, че в много голяма степен оценката на синдикатите и на СДС за икономическата ситуация, за социалната политика на правителството и за бъдещето на страната съвпадат.

Тя допълни, че СДС е безкомпромисен в оценката за социалната политика на правителството, но критиката и аргументите на дясната партия не съвпадат с тези на БСП.

Михайлова обяви за погрешен подхода на левицата и за парадокс партия с министри във властта да ѝ иска недоверие. Лидерката на СДС определи вота на БСП за поредната политическа лъжа на социалистите, която имала по-скоро електорална, отколкото политическа цел.

Споделяне

Още от България