Синдикатите са против частници в градския транспорт

Синдикатите от градския транспорт в София срещу влизането на частен превозвач за част от 16-те линии от градския транспорт, включени във втория пакет от конкурса за отдаването на 49 линии от градския транспорт на частни превозвачи. Това стана ясно след съвместно заседание на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" от"Столичен автотранспорт" и от "Столичен електротранспорт".

Председателят на синдикалния стачен комитет Павел Христов съобщи, че от 1 март спечелилата фирма "Карат С" започва превоз по няколко линии.

Синдикатите искат спешна среща с кмета Бойко Борисов и започват подготовката на ефективни стачни действия, каза Христов. Първоначално те могат да се изразяват в едночасова предупредителна стачка, а след това - в ефективна стачка.

В приетата годишна транспортна задача на Столичната община тази година бяха добавени 12 млн. лв., три от които са за заплащането на транспортната задача на "Метрополитен" АД за движението на влакчетата от станция "Младост 1" до станция "Национален стадион" от началото на май, а останалите - за доплащането на разликата в цените за километър на "Столичния автотранспорт" и на "Карат С".

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?