Сирийската армия съобщи, че е свалила израелски самолет, Тел Авив отрича

Сирийската армия съобщи, че е свалила израелски самолет, Тел Авив отрича

Сирийската армия съобщи, че е свалила един от израелските самолети, атакували тази нощ обекти в Сирия, но армията на еврейската държава отрече, предаде Франс прес.

"Нашата противовъздушна отбрана свали един самолет, улучи друг и принуди останалите да избягат", заяви сирийската армия в комюниике, разпространено от официалната агенция Сана.

По-рано в петък израелската армия съобщи, че нейни самолети са атакували редица обекти в Сирия, но уточни, че нито една от изстреляните по тях сирийски ракети не е улучила целта си и "сигурността на цивилните израелци и авиацията не е била застрашена дори за момент".

Това е най-сериозният инцидент между двете държави, които формално все още са във война, от началото на конфликта, избухнал в Сирия през 2011 г.

Сирийската армия посочва в комюникето, че израелските самолети са влезли във въздушното пространство на Сирия през Ливан и са поразили "военна цел край Палмира".

АП припомни по-рано, че през последните пет години неведнъж е съобщавано за нанасяни от Израел удари по цели в Сирия, включително по конвои с оръжия, предназначени за шиитското движение Хизбула в Ливан. Но Израел никога не е потвърждавал официално подобна информация.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?