Ситуацията в Класическата гимназия се нормализира

Ситуацията в Класическата гимназия се нормализира

След две седмици на недоволство на учители, родители и ученици на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) от връщането на гимназията в ремонтираната ѝ  с европари сграда в Модерно предградие, които не ходеха на училище в знак на протест, в последните два дни ситуацията се успокоява. Това е установила проверка на учебния процес в НГДЕК, извършена от Регионалната инспекция по образованието в София по искане на министерството на културата след поредните изявления на училищното настоятелство срещу изнасянето на гимназията от временно обитаваното 13-то училище в центъра на София до Женския пазар.

 В писмо на просветния министър Тодор Танев до колегата му Вежди Рашидов, цитирано от пресцентъра на Министерството на културата, се посочва, че сградата в Модерно предградие е годна за учебни занятия и няма проблем от това, че преместването на учебния процес е станало по средата на срока. Танев обяснява, че в правомощията на директора на училището е организацията на учебния процес и контрола върху посещаемостта от учениците.

От Министерството на културата допълват, че във вторник занятията в Модерно предградие са били посетени от 407 ученици при общо около 470 гимназисти общо, а в сряда в час са били 420 ученика.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?