SKF ще инвестира 7 милиона евро в "Лагерния завод"

SKF ще инвестира 7 милиона евро в реконструкцията на Лагерния завод на ВМЗ - Сопот", заяви регионалния директор на SKF за Черноморския регион и Югославия Иван Стоименов. Сделката за завода бе подписана вчера в Агенцията за приватизация и е на стойност 14,3 млн.лв.

На първата пресконференция на новите собственици присъства и посланика на Швеция Стен Аск, който изрази надеждата, че в близко бъдеще още компании от неговата страна ще инвестират у нас. Според него може да се очаква увеличаване на стокообмена между двете страни. Аск каза, че през това лято България ще послещне над 60 хил. шведски туристи.

В своята инвестиционна програма SKF предвижда технологично обновление на завода, трансфер на ноу-хау, въвеждане на строги правила за безопасност на работния процес и европейски стандарти в трудовите отношения. Ще бъдат вложени допълнителни средства за обучение и допълнителна квалификация на 1600-те работници.

Компанията възнамерява да развива нови пазари в България и в чужбина. В момента SKF България доставя почти всички видове лагери и инструменти, необходими за тяхното обслужване, за големите промишлени предприятия в България.

SKF е най-големият производител на лагери и уплътнения в света. Компанията има 80 производствени предприятия в 23 страни с близо 40 хил. служители.

Споделяне

Още от Бизнес