Служебният енергиен министър се връща начело на "Булгаргаз"

Николай Павлов, сн: БГНЕС

Доскорошният служебен министър на енергетиката Николай Павлов се връща начело на държавния газов доставчик "Булгаргаз", реши съветът на директорите на компанията майка на дружеството "Български енергиен холдинг".

Така след три месеца и половина служба, чиято цел явно е била "топлене" на мястото", Стоян Янчев е сменен и постът отново е даден на Павлов. 31-годишният Янчев бе назначен в "Булгаргаз" на 31 януари. Преди това той беше съдружник в благоевградската фирма "Ай-Кепитъл".

Сега Павлов отново поема ръководството на газовото дружество, пред което стоят редица изпитания като предоговарянето на условията за доставка на руски природен газ след окончателното решение на Европейската комисия по антимонополното дело, заведено срещу руския концерн за злоупотреба с господстващо положение в България и още седем държави членки на Евросъюза.

Промените в "Булгаргаз" ще влизат в сила след вписване на решенията на управата на държавния енергиен холдинг в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Споделяне

Още от Бизнес