Служебният вътрешен министър назначен на нововъведен висок пост в БАН

Служебният вътрешен министър назначен на нововъведен висок пост в БАН

Министърът на вътрешните работи в служебното правителство Петя Първанова с чин генерал преди девоенизацията на МВР е назначена на висок пост в Българската академия. Постът е съвсем нов - шеф на общоакадемичната администрация на БАН..

Зам.-председателят на БАН чл. кор. проф. Николай Милошев е пояснил пред медии, че постът не е създаден специално за Първанова, а тя е назначена на него заради големия ѝ административен опит.

"Тя беше ръководител на дирекция в МВР цели 12 години. Петя Първанова беше и 3 месеца служебен министър на вътрешните работи. Представата на медиите за това кой има опит и кой не, се различава от тази на ръководството на БАН. Аз не мисля, че вие трябва да ми казвате кой има опит и кой не", коментира проф. Милошев по повод на съмненията, че постът е създаден специално за Първанова, която напусна системата на МВР след края на мандата на служебното правителство. В него проф. Милошев беше министър на образованието.

На въпрос дали Първанова ще може да управлява финансовата, международната и правната дейност, пиара и имотите на академията, както медиите предполагат, че ще влиза в задълженията ѝ, Милошев отговаря: "Защо да не се справи? Убеден съм в качествата ѝ".

Споделяне

Още от България