Служители на братя Галеви на съд за големи данъчни измами

Служители на братя Галеви на съд за големи данъчни измами

Прокуратурата внесе в съда обвинения за данъчна измама в особено големи размери срещу управителя и счетоводителя на фирма, чиито собственици са дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.

Според обвинителния акт изпълнителният директор на фирма "Инфра асет мениджмънт" Веселин Пейчев и главният счетоводител Невена Станоева са фалшифицирали документация за плащане на корпоративен данък.

Според направените експертизи така фирмата е избегнала плащания за 660 000 лева през 2007 година.

На 15 февруари 2009 г. прокуратурата в Кюстендил внесе в Окръжния съд обвинителен акт срещу Веселин Любчев Пейчев и Невена Борисова Станоева, двамата от Перник.

В посочената фирма Пламен Галев и Ангел Христов са съдружници с Феодор Феодоров - Федята. Миналата година съдът наложи запор върху дяловете на Галев и Христов в тази фирма.

Няма наложен запор върху дела на Феодоров. В почти всички фирми на Галеви съружници с тях са Феодор Феодоров и издирвания от властите за разпространение на наркотици Христофорос Аманатидис – Таки. По неофициална информация Феодоров движи делата на групата в Перник.

Срещу Пламен Галев и Ангел Христов се води дело по обвинения за създаване и участие във въоръжена организирана престъпна група за изнудване и нанасяне на телесни повреди в Дупница. Процесът се гледа от Окръжния съд в Кюстендил.

Преди да се хванат с бизнес, двамата Галеви са били служители на МВР в отряда за борба с организираната престъпност.

Споделяне

Още от България