Сменен е и шефът на РВД

Снимка: БГНЕС

Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение“ (РВД) има нов генерален директор, съобщиха от транспортното министерство във вторник. Това е Георги Пеев, който има дългогодишен стаж в предприятието.

Назначението му идва около две седмици след като беше сменен един от членовете на борда на директорите. Тогава бе махнат Антон Джаджев,който е съпруг на шефката на правителствения пресцентър при кабинета "Станишев" Таня Джаджева. Неговото място бе заето от Георги Димитров.

Сега Георги Пеев сменя назначеният преди година за директор на РВД Цветан Дилов, който работи от над 30 години в предприятието и е пълномощен представител на България в Управителния орган на Евроконтрол. Той участва и в множество комитети, работни комисии и групи, както и в работни органи на международни организации, като ИКАО и НАТО.

Георги Пеев също има сериозен стаж в РВД, макар и не толкова внушителен като предшественика си. Той започва своята кариера през 2000 г. в РВД като асистент ръководител полети. През годините заема различни позиции, свързани с ръководството на въздушното движение, като през 2013 г. заема длъжността началник на отдел “Обслужване на въздушното движение”, а от 2014 г. до момента е директор на дирекция “Управление на въздушното движение”.

Георги Пеев притежава магистърска степен в Техническият университет – София със специалност „Експлоатация на електронно-приборната авиационна техника – ЕЕАТ - А (Ръководител полети)“.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?