Смениха с полиция ръководството на "Промет"

Полиция въведе ново ръководство в металургичния комбинат "Промет" - Дебелт, около 15.35 ч. днес следобед, съобщи БТА. В предприятието влезе екипът на дружеството "Промет стийл" с изпълнителен директор Мирослав Борисов.

Второто ръководство на "Промет" начело с изпълнителния директор Атанас Горнаков, което досега управляваше завода, напусна района на комбината.

Още от сутринта на портала на предприятието един срещу друг застанаха полицаи срещу охранители. Първите бяха извикани заради прокурорско нареждане да въведат ръководството начело с Борисов. Охранителите от "Ипон" и "3S СОТ" пък пазеха от вътрешната страна алтернативното ръководство начело с Горнаков. По време на смяната на шефовете следобед до ексцесии не се стигна.

Напрежението, свързано със споровете около собствеността на бургаския завод нарасна миналата седмица. Тогава бе прострелян охранител от фирма "Ипон", пострадаха и трима гардове на охранителната фирма "Промет секюрити". Ден след сблъсъците, във владение на бургаския завод влезе изпълнителният директор Атанас Горнаков.

Вчера бургаската апелативна прокуратура е разпоредила в завода да се въведе във владение фирмата с шеф Мирослав Борисов. Конкурентите им обаче протестирали пред Върховната касационна прокуратура и до следобед отказваха да напуснат завода, в очакване на отговор от София. Според "Промет стийл", това наложило ново разпореждане на бургаската прокуратура полицията принудително да изведе от завода ръководството начело с Горнаков. Юристката на Горнаков заяви, че ще заведат жалба и до Военна прокуратура срещу действията на полицията, тъй като според нея вземала страна по спора между двете ръководства на "Промет".

От "Промет стийл" контраатакуваха, че ще заведат иск за около 300-400 хил.долара срещу напусналия ръководен състав на "Промет" за нанесени вреди и пропуснати ползи, заради отказа на досегашния екип да достави арматурно желязо за изграждането на посолски комплекс в София.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?