Сняг и силен вятър в цялата страна

Сняг и силен вятър в цялата страна

Снегопочистване и снегонавявания затвориха поетапно пътища в страната тази нощ, съобщават от Пътната агенция. Ограничено е движението на камиони над 12 тона в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч. В София 188 стегопочистващи машини са обработили пътните настилки срещу заледяване. Следобед валежите от сняг ще спират.

До 50 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Стара Загора, а до 100 м – в района на Враца, Плевен и Сливен. 

Движението по пътя Русе – Бяла в района на Обретеник временно е в една лента поради катастрофирал тежкотоварен автомобил. Трафикът е с пропускателен режим и се регулира от "Пътна полиция".

Затворен за движение е Троянският проход. В община Троян все още има населени места са без ток заради аварии в електропреносната мрежа.

Жълт код за валежи от сняг и вятър е в сила за цялата страна, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). До обяд ще има валежи от сняг в комбинация със силния североизточен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви около 24 м/сек.

В планинските райони ще има условия за виелици и навявяния. Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка, която ще бъде около 5 – 10 сантиметра, а по планинските проходи и повече.

В Бургаска област има оранжев код за силен вятър над морето. Там ще духа силен северен вятър със скорост 15 – 20 м/сек (7 – 8 бала по Бофор), пориви 20-24 м/сек (9 бала по Босфор), а увеличението на вълнението ще бъде до 4 – 5 бала.

По останалото Черноморие ще духа силен северен вятър със скорост от 15-20 м/сек. (7-8 бала по Босфор), пориви 20-24 м/ сек (9 бала по Бофор), а увеличението на вълнението ще бъде до 3-4 бала.

Споделяне

Още от България