Собственичката на "Канал 3" става шеф в "Нова телевизия"

Ива Стоянова, снимка Нова тв

Собственикът, управител и програмен директор на свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3" Ива Стоянова вече е генерален директор "Информация" на "Нова телевизия". През юни 2019 г. "Капитал" съобщи информацията, че Ива Стоянова е придобила 90% от акциите на "Канал 3".

"Като генерален директор "Информация" Ива Стоянова ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип", се казва в съобщението на "Нова телевизия".

Самата Ива Стоянов обяснява, че "Нова телевизия" е "поредно предизвикателство в професията".

"Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред", казва Стоянова.

"Нова телевизия" я представя като специалист с почти 25-годишен опит в медиите, който преминава през всички журналистически позиции - от репортер до мениджър.

Кариерата ѝ започва във вестниците "Народен спорт" и "Седем дни спорт". Следват длъжности на различни йерархични нива в телевизиите София Кабел, Би Би Ти и ТВ7.

"В професионалния си път, винаги съм създавала и разчитала на сплотен и ефективен екип. Знам, че в NOVA ще срещна точно такъв всеотдаен и качествен екип, с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас", добавя Ива Стоянова.

Ива Стоянова работеше като водещ и репортер в ТВ7, а заедно с шефа на телевизията Николай Бареков бе водеща на сутрешния блок на канала – "Бодилник". По това време телевизията бе издържана от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, а съдържанието на телевизията бе в пълен синхрон с медиите на Пеевски.

Ива Стоянова е поредният човек от "Канал 3", който става част от екипа на "Нова телевизия", след като медията бе придобита от братята Георги и Кирил Домусчиеви. Първо в телевизията дойде Миляна Велева от "Канал 3" и стана директор на дирекция "Новини и актуални предавания". Сега дирекцията ще се ръководи от Ива Стоянова, а Миляна Велева отстъпва и ще е неин директен подчинен.

От "Канал 3" в "Нова тв" се върна и Васил Иванов, който стана водещ разследващ журналист в телевизията на Домусчиеви.

За сметка на тях телевизията се освободи от журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Тръгна си и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена бе Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век. Махната бе и Виктория Бехар, която бе мениджър "Стратегическо развитие". По неофициална информация Бехар е била изгонена, след като е питала дали Миляна Велева има някаква връзка с Пеевски.

Оставка от Нова ТВ подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов, който потвърди, че върху журналист от групата се оказва натиск.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво да се прави при бързото разрастване на коронавирусната зараза?