Собственичката на "Канал 3" става шеф в "Нова телевизия"

Ива Стоянова, снимка Нова тв

Собственикът, управител и програмен директор на свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3" Ива Стоянова вече е генерален директор "Информация" на "Нова телевизия". През юни 2019 г. "Капитал" съобщи информацията, че Ива Стоянова е придобила 90% от акциите на "Канал 3".

"Като генерален директор "Информация" Ива Стоянова ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип", се казва в съобщението на "Нова телевизия".

Самата Ива Стоянов обяснява, че "Нова телевизия" е "поредно предизвикателство в професията".

"Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред", казва Стоянова.

"Нова телевизия" я представя като специалист с почти 25-годишен опит в медиите, който преминава през всички журналистически позиции - от репортер до мениджър.

Кариерата ѝ започва във вестниците "Народен спорт" и "Седем дни спорт". Следват длъжности на различни йерархични нива в телевизиите София Кабел, Би Би Ти и ТВ7.

"В професионалния си път, винаги съм създавала и разчитала на сплотен и ефективен екип. Знам, че в NOVA ще срещна точно такъв всеотдаен и качествен екип, с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас", добавя Ива Стоянова.

Ива Стоянова работеше като водещ и репортер в ТВ7, а заедно с шефа на телевизията Николай Бареков бе водеща на сутрешния блок на канала – "Бодилник". По това време телевизията бе издържана от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, а съдържанието на телевизията бе в пълен синхрон с медиите на Пеевски.

Ива Стоянова е поредният човек от "Канал 3", който става част от екипа на "Нова телевизия", след като медията бе придобита от братята Георги и Кирил Домусчиеви. Първо в телевизията дойде Миляна Велева от "Канал 3" и стана директор на дирекция "Новини и актуални предавания". Сега дирекцията ще се ръководи от Ива Стоянова, а Миляна Велева отстъпва и ще е неин директен подчинен.

От "Канал 3" в "Нова тв" се върна и Васил Иванов, който стана водещ разследващ журналист в телевизията на Домусчиеви.

За сметка на тях телевизията се освободи от журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Тръгна си и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена бе Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век. Махната бе и Виктория Бехар, която бе мениджър "Стратегическо развитие". По неофициална информация Бехар е била изгонена, след като е питала дали Миляна Велева има някаква връзка с Пеевски.

Оставка от Нова ТВ подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов, който потвърди, че върху журналист от групата се оказва натиск.

Споделяне

Още по темата

Още от България