София дава един милион лева за "умна" система за управление на отпадъците

Столичната община ще даде около един милион лева за изграждането на информационна система за управление на отпадъците. Крайният срок за подаване на офертите е до 16 часа на 19 април, става ясно от регистъра на обществените поръчки. Поръчката не е обявена на сайта на Столичната община

"Умната" система трябва да събира, съхранява и обработва първоначалните данни за отпадъците – от процеса на образуването им до обезвреждането им. Системата ще следи за събирането, сепарирането, съхраняването, транспортирането, оползотворяването и обезвреждането на битовите и строителни боклуци.

Информационната система ще следи още зимното и лятното поддържане на улиците. Ще обработва данните за чистенето, миенето и метенето като целта е ежедневен контрол на тези дейности и оптимизиране на процеса.

Информационната система за отпадъците трябва да се върже с интегрираната информационна система на Столичната община. В края на януари общината прекрати конкурса за е-управление и реши, че ще обяви нов, след като стана ясно, че той ще бъде спечелен от фирма, свързана с бившия шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

"Умната" система за боклуците трябва да е готова до шест месеца от сключването на договора с изпълнителя, което се очаква да стане до края на годината.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодната оферта. Цената ще има 40% тежест. Техническа оценка за функционалните изисквания дава 30%. Останалите 15% са за технически, системни и технологични изисквания, а другите 15% е оценката за интеграция на проекта с информационната система на общината.

Прогнозната стойност на поръчката е 833 333 лв. без ДДС.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?