София осъмна със сняг

София осъмна в сряда с навалял пролетен сняг. В ранната утрин на места в столицата натрупа няколко сантиметра снежна покривка, която се разтопи бързо и е видима само по покривите.

Прогнозата за времето през следващото денонощие е да продължат валежите от дъжд, главно в западните и централни райони на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Пътната обстановка е усложнена и метеоролозите предупреждават шофьорите да бъдат много внимателни, ако вече шофират с летни гуми. В Източна България не се очаква да има валежи.

Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а основната разлика между Източна и Западна България ще бъде при максималните температури. На изток те ще стигат до 20 градуса, а на запад няма да надвишават 8 градуса.

В планините ще е облачно и ще вали дъжд, на височина над 1300 м – сняг, а в Западна Стара планина и Витоша снеговалежът ще е над 800-900 м. Вятърът в Родопите и Източна Стара планина ще е от юг, умерен до силен, в Западна България до умерен от изток-североизток.

По Черноморието облачността ще е значителна, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са от 15 градуса по северното до 18 градуса по южното крайбрежие.

Още от България

Защо Слави Трифонов не успя да регистрира партията си?