София осъмна със сняг

София осъмна в сряда с навалял пролетен сняг. В ранната утрин на места в столицата натрупа няколко сантиметра снежна покривка, която се разтопи бързо и е видима само по покривите.

Прогнозата за времето през следващото денонощие е да продължат валежите от дъжд, главно в западните и централни райони на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Пътната обстановка е усложнена и метеоролозите предупреждават шофьорите да бъдат много внимателни, ако вече шофират с летни гуми. В Източна България не се очаква да има валежи.

Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а основната разлика между Източна и Западна България ще бъде при максималните температури. На изток те ще стигат до 20 градуса, а на запад няма да надвишават 8 градуса.

В планините ще е облачно и ще вали дъжд, на височина над 1300 м – сняг, а в Западна Стара планина и Витоша снеговалежът ще е над 800-900 м. Вятърът в Родопите и Източна Стара планина ще е от юг, умерен до силен, в Западна България до умерен от изток-североизток.

По Черноморието облачността ще е значителна, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са от 15 градуса по северното до 18 градуса по южното крайбрежие.

Споделяне

Още от България