Софиянски иска да управлява заедно с ВМРО

Лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски, който неотдавна направи заявка за бъдещ премиер, днес заяви амбиция да управлява заедно с ВМРО. Двете партии били в състояние да стабилизират и разпиляното дясно пространство.

"ВМРО носи българският знак, ние сме амбицирани да участваме заедно в следващия мандат на управление на страната и мислим, че ще бъдем много силни заедно", каза Софиянски след среща с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, на която бе отбелязан националният празник 3 март.

Софиянски и Каракачанов обявиха намеренията си за бъдещо сътрудничество между двете партии.

Според лидера на ССД е възможно коалиционно споразумение с ВМРО и общо участие на предстоящите парламентарни избори.

Каракачанов обаче не отговори еднозначно дали ще има коалиция между ВМРО и ССД на предстоящите парламентарни избори. Само времето може да покаже дали ще има бъдеща коалиция, но това е първа крачка и е време за общи действия и обща платформа, посочи лидерът на ВМРО-БНД.

Софиянски коментира, че двете организации са стабилизиращ фактор в дясното пространство, където трябва да се търси по-голяма стабилизация и спиране на конфликтите.

Избирателите няма да ни повярват, че можем да правим чужда къща, при условие че не можем да оправим собствената си. Това е основен проблем, каза Софиянски. Радвам се, че се събираме с ВМРО, тъй като те са носители на патриотичен знак, добави той.

Важното е, че в дясното пространство има две политически формации, които говорят на общ език, имат общи тези за бъдещето и добри отношения, заяви Красимир Каракачанов.

По думите му е крайно време от дясното пространство да започнат да излизат позитивни сигнали.

Омръзна ни да слушаме само скандали в дясното политическо пространство, някои лидери на десни сили трябва да оставят на заден план личните конфликти, коментира той.

Ако някой от тези лидери не го разбират, значи не са разбрали нищо от последните 15 години на демократично развитие на България, коментира Каракачанов.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?