Соломон Паси заминава на посещение в САЩ

Министърът на външните работи Соломон Паси заминава на петдневно посещение в САЩ на 19 юли, съобщи информационната дирекция на МВнР.

В качеството си на председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) на 20 юли той ще участва в заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на сътрудничеството между световната и регионалните организации в процесите на стабилизиране.

На 21 и 22 юли министър Паси ще бъде във Вашингтон за срещи в Държавния департамент, Сената и Конгреса, в Центъра за стратегически и международни изследвания и с представители на медии. Той ще разговаря с екипа по ОССЕ на Държавния департамент, ще се срещне с конгресмена Джо Уилсън, председател на Групата за приятелство с България в Камарата на представителите на САЩ, със сенатора Ричард Лугър, председател на Комисията по външни отношения, и др.

В Центъра за стратегически и международни изследвания Соломон Паси ще участва в дискусия на тема "Трансатлантическата връзка: 1949, 1989, 2004".

Очаква се министър Паси и водената от него делегация, в която са включени заместник-министрите Катя Тодорова и Гергана Грънчарова, да се завърне в България на 24 юли.

Споделяне

Още от България