Спешно кърпят опасния мост на столичния бул.“Цариградско шосе“

Преминаването през кръговото кръстовището е затруднено

Спешно кърпят опасния мост на столичния бул.“Цариградско шосе“

След като в сряда облицовъчни плочи от моста на бул.“Цариградско шосе“ при Четвърти километър в София се откъртиха и за малко не паднаха върху преминаващ автомобил в четвъртък Столична община предприе мерки по обезопасяването на района като движението по кръговото кръстовище в момента е затруднено. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

В момента се премахват остатъци от корниза и облицовките на моста за да няма заплаха от нови инциденти преди да започне дълго чакания ремонт на булеварда.

Мостът на Четвърти километър не е ремонтиран от построяването му през 70-те години на миналия век.

В ремонтаната програма на Столична община беше заложено ремонт на 2.5 километрова отсечка на бул.”Цариградско шосе”  от бул. “Г.М.Димитров” до бул. “Александър Малинов”.  Ремонтът се финансира със заем от Европейска инвестиционна банка, който беше подписан неотдавна.

Въпреки че за ремонта има избран изпълнител, строителните дейности не могат да започнат, защото търга се обжалва. В момента се чака решението на Върховния административен съд, като делото е насрочено за 9 декември.

Четири обединения подадоха оферти за ремонта на бул. “Цариградско шосе”като ценовите им оферти се движеха между 10.1 и 10.6 млн. лв. с ДДС. Победителят се определяше на база комплексна оценка като Столична община не е обявила официално кой е спечелил търга.  

Единият кандидат беше ДЗЗД “Градска магистрила”, в което участват “Интегрирани пътни системи” АД, “Инфраструктурна компания” АД, “Калистратов груп” ООД и “Рутекс” ООД. Те дадоха цена от 10.5 млн. лв. с ДДС.

Второто е обединение “Цариградско шосе – 2013”, в което влизат “ГБС Инфраструктурно строителтво” АД и “Трансконсулт-22” ООД. Тяхната оферта беше за 10.679 млн. лв. с ДДС.

Третото обединение е “Цариградско 2013”, съставено от “Трейс Груп Холд” АД и “Виа План” ЕООД, които дадоха цена от 10.314 млн. лв. с ДДС.

Последният участник е сдружение “ПСТ Трансконсулт 2013”, в което влизат “ПСТ Холдинг” АД, “Трансконсулт инженеринг” ООД, “Виаком проект” ООД и “Тера Прима” ООД.Те предложиха цена от 10.102 млн. лв. с ДДС.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?