Спират влаковете между Перник и София заради магистрала "Люлин"

Пътуването с влак по направлението София – Перник ще бъде затруднено от 11 октомври до 10 ноември включително, съобщиха от БДЖ в петък.

Временно се изменят маршрутите и разписанията на влаковете, пътуващи в участъка между столицата и Перник в интервала между 7:45 ч. и 17:05 часа заради строителството на магистрала "Люлин".

Промените във влаковото движение няма да засегнат сутрешните влакове, които заминават от Перник за София между 5 ч. и 7:25 ч., както и вечерните влакове, които тръгват от София за Перник между 17:25 ч. и 18:42 ч..

По време на ремонта пет международни бързи влака, които преминават през участъка на ремонта, ще се движат с изменено разписание в отделни междугария по маршрута си. Девет бързи, два пътнически и три крайградски пътнически влака ще се движат по обиколен маршрут и променено разписание, като ще преминават през гарите Разменна и Волуяк. Два бързи и три пътнически влака по маршрута София - Кюстендил - София ще се движат само в участъка Перник - Кюстендил - Перник по обичайното си разписание.

Превозът на пътниците за тези влакове в участъка София – Перник – София ще бъде организиран с други влакове и автобуси. Ще бъде отменено движението на шест крайградски пътнически влака в участъка София – Перник, както и на осем крайградски пътнически влака в участъка Драгичево - Перник.

Националният железопътен превозвач ще осигури общо единадесет допълнителни крайградски пътнически влака, които ще се движат между София и Драгичево. За пътниците ще бъдат осигурени автобуси в участъка между Драгичево и Перник. Разписанията на автобусите и всички промени в маршрутите и разписанията на влаковете са посочени във всички гари и спирки между Перник и София.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?