Спор в Хърватия: Да се изолира ли премиерът след среща със заразения Новак Джокович

Срещата на премиера Пленкович с Новак Джокович

Хърватският премиер Андрей Пленкович каза, че няма да се самоизолира след краткия си контакт със световния номер едно в тениса Новак Джокович, който даде положителна проба за Covid-19, предаде Ройтерс.

Хърватският институт за обществено здраве заяви в комюнике, че Пленкович няма нужда да се изолира, тъй като рискът от инфекция е малък. Той се е срещнал само за кратко с Джокович и не е бил в близък контакт с него.

Още трима играчи, участвали с Джокович в турнира "Адрия тур", дадоха положителни проби.

Пленкович бе на турнира в северния адриатически град Задар в събота, ден преди да бъде прекратен, след като българският тенисист Григор Димитров даде положителна проба за новия коронавирус.

В понеделник Пленкович се подложи на тест и резултатът бе отрицателен. Но му бяха отправени призиви от опозицията да се изолира доброволно.

Пленкович, който бе на предизборна обиколка в град Запрешич, където се ръкува и се прегръща със свои фенове, каза, че не се тревожи, защото срещата му с Джокович е траяла около три минути и това не може да се брои за близък контакт.

По думите му опозиционни политици искат той да бъде в изолация, за да избегнат конфронтация с него на телевизионните дебати преди парламентарните избори на 5 юли.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус