Според изтекли документи: Хилари Клинтън предложила да ликвидират основателя на Уикилийкс с дрон

Сайтът Уикилийкс публикува документи, насочени срещу кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън. В разпространените документи се посочва, че Клинтън като държ. секретар през 2010 г. е разглеждала възможността да ликвидира основателя на организацията, става ясно от профила на Уикилийкс в Туитър.

"Не можем ли просто да ликвидираме този човек с помощта на дрон", попитала Клинтън .

Съобщава се, че на това заседание Хилари Клинтън открито е предложила просто средство, за да накара Асанж да замълчи. Първоначално заявлението ѝ предизвикало смях в залата, но малко по-късно всички разбрали, че Клинтън не се шегувала. Уикилийкси отбелязва 10 г. от създаването си.

Основателят ѝ и Джулиан Асанж се укрива повече от 4 г. в посолството на Еквадор в Лондон, тъй като Швеция иска екстрадицията му обвинение в изнасилване.

В интервю за "Шпигел онлайн" на въпрос, че в кандидат президентската кампания в САЩ Уикилийкс действа на страната на Тръмп, като отслабва Клинтън, той отговаря: "Няма да се подлагаме на автоцензура само защото в САЩ има избори. Задачата ни е да даваме гласност на материалите, които притежаваме. Клинтън е била член на правителството и ние разполагаме с най-различни документи.

Г-жа президентката или г-н президентът ще продължат да представят големи властови структури в САЩ - големия бизнес, военните. Независимо кой от двамата ще влезе в Белия дом".

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?